Обадете ни се:

phone

+359895 515 075

email:

phone

office@hydroconstructions.bg

Водопроводни тръби

Водопроводни тръби

Качествените водопроводни тръби – едно от най-важните неща, при изграждането на тръбопроводна система. Те са изключително важни за осигуряването на стабилна и издръжлива система, която да доставя комфорт и удобство в дома. Именно затова е важно да направите спокоен и информиран избор относно строежа или дома си. Това е дългосрочна инвестиция, която ще ви се отплаща с годините.

Видове водопроводни тръби

Водопроводните тръби могат да бъдат изработени от различни материали, в зависимост от вашите нужди. Преди години най-разпространените тръби бяха металните. Те често са били изработвани от стомана, чугун, мед, олово и други материали. И до днес сред най-популярните метални тръби са стоманените. Те все още намират приложение за отопление, водоснабдяване или газови инсталации. Но те често вече са заменяни заради факта, че стоманата лесно ръждясва.

Въпреки че са открити решения за подобряването на представянето на металните тръби, те започват да отстъпват водещото място. Поради различни недостатъци, като отделяне на частици във водата, както и тяхното тегло, трудно транспортиране и монтаж, металните водопроводни тръби отстъпват мястото си на пластмасовите.

Най-добрите пластмасови водопроводни тръби от ХИДРОСЪОРЪЖЕНИЯ

Пластмасови водопроводни тръби от ХИДРОСЪОРЪЖЕНИЯ

Пластмасови водопроводни тръби

Пластмасовите водопроводни тръби са все по-често водещ избор в строителството. И причините за това са повече от една. Пластмасовите водопроводни тръби са много по-хигиенични, не отделят частици във водата, не променят нейния вкус и мирис. Тяхната форма и свойства не позволяват натрупването на варовик, което от своя страна означава, че по време на експлоатационния живот на тръбите, техният дебит остава един и същ.

Освен това, пластмасовите водопроводни тръби са много по-издръжливи от металните и гарантират безпроблемен и дълготраен експлоатационен живот. Те са много по-леки, лесни за монтаж и, определено, са много по-евтини от металните тръби. Пластмасовите водопроводни тръби могат да бъдат изработени от различни материали и е важно при избирането им да знаете за какво точно ще ви потрябват.

Водопроводни тръби за студена вода

Избирането на водопроводни тръби за студена вода не е толкова трудно начинание. При тях можете да изберете от няколко вида пластмаса, като полиетилен, полипропилен или поливинилхлорид или PVC. В нашия продуктов асортимент може да намерите водопроводни тръби изработени от висококачествен полиетилен и полипропилен, които могат да бъдат идеалното решение за вашият строеж.

Полиетиленовите водопроводни тръби имат висока ударна якост, която ги защитава не само по време на експлоатация, но и при транспортиране и монтаж. Те също така имат висока защита против корозия, както и са устойчиви на различни киселини, основи и на някои органични разтворители. Полиетиленовите водопроводни тръби са устойчиви на широк диапазон от температурни амплитуди – от -20 до +90 градуса по Целзий. Те не влияят на вкуса и мириса на водата и са подходящи за изграждане на водопроводна система.

Най-добрите системи от водопроводни тръби от ХИДРОСЪОРЪЖЕНИЯ

Система от водопроводни тръби от ХИДРОСЪОРЪЖЕНИЯ

Водопроводни тръби за топла вода

Когато трябва да изградите тръбопроводна система за пренасяне на топла вода, трябва да съобразите това при избирането на водопроводни тръби. Ако залагате на пластмасови тръби, то идеалното решение за вас са полипропиленовите водопроводни тръби. Те също са направени от пластмаса, но при тях е използвана малко по-специфична технология.

За разлика от полиетиленовите, полипропиленовите водопроводни тръби са по-леки и разполагат с по-голяма издръжливост на разтягане. Те също така предлагат по-голяма термоустойчивост – от -20 до +110 градуса. Това означава, че полипропиленовите водопроводни тръби могат не само да бъдат монтирани при отрицателни температури, но и да издържат на по-високи положителни температури. Полипропиленовите водопроводни тръби гарантират висока устойчивост. Те издържат на високо напрежение и затова са един от водещите избори при изграждане на водопреносна и канализационна системи.

Също както при полиетиленовите, полипропиленовите водопроводни тръби са издръжливи на корозия и гладката им вътрешност не допуска наслагвания. Освен това водопроводните тръби, изработени от полипропилен притежават неутралност във физиологично и микробиологично отношение, което дава възможност да бъдат използвани в медицински обекти, както и при пренасянето на питейна вода.

Видове водопроводни тръби
Пластмасови водопроводни тръби
Водопроводни тръби за студена вода
Водопроводни тръби за топла вода