Обадете ни се:

phone

+359895 515 075

email:

phone

office@hydroconstructions.bg

Канализационни тръби

Канализационни тръби

Канализационни тръби – еволюция на индустриалната революция

Канализационните тръби, наред с водопроводните, са едни от най-важните елементи при изграждането на здрава и ефективна тръбопроводна система. Именно затова трябва да се направи качествен избор за Вашите канализационни тръби, които да Ви гарантират удобство и спокойствие.

Какво представлява канализацията?

Канализацията е система от тръби, които се използват за извеждането на различни флуиди или отпадъци от човешка дейност до специални съоръжения, пречиствателни станции, или специални места за изхвърляне на подобни води. Канализационните тръби и системи са един от основните елементи на съвременната икономика и са неразделна част при строителството. Откакто човечеството е започнало да използва канализационни тръби, изделията непременно са еволюирали в пъти от примитивните решения в началото.

Канализационните системи винаги са имали голямо значение за хората. Често в градове, където е липсвала канализация, голяма част от жителите са загивали от различни болести, пренасяни в отходните води. Канализационните системи датират още от времето на шумерите и римляните. Тогава те изобщо не са включвали тръби, а са били направени от изкопани по улицата канали, познати още като акведукти, по които да се стичат отходните води.

През 17 и 18 век канализационните системи отново започват да набират популярност, заради нуждата от събиране на отходните води. В някои големи градове, като Рим и Истанбул тези антични системи все още служат като основа за изграждане на модерна канализационна мрежа. В този период започва и по-ефективното използване на канализационните тръби, които вместо да пренасят отпадните води до голям воден басейн, ги пренасочват към специални съоръжения, днес познати като пречиствателни станции.

По време на индустриалната революция се появяват и тоалетните с казанче. Пренасянето на водата до него, както и отвеждането ѝ изисква ефективно използване на канализационни и водопроводни тръби. Целият този набор от факти и предпоставки предполага разширяване, подобряване и изграждането на по-ефективна канализационна система, създадена от тръби. В момента са ни познати различни видове канализации, които помагат да се намери най-удачното решение за даден строеж.

Видове канализационни тръби

В изграждането на канализационни системи могат да се използват различни тръби. В миналото основният избор са били металните тръби. Тъй като те са били използвани широко при изграждането на канализационните системи преди десетилетия, те и до днес могат да бъдат намерени в повечето по-стари сгради. Сред най-популярните и използвани метални канализационни тръби са били стоманените. Те често са били избирани заради качествата и характеристиките на материала. Стоманата се смята за един от най-трайните и здрави материали, който е използван широко в строителството.

Чугунени тръби

Други метали, които са използвани за производството на канализационни тръби са чугунът и медта. Чугунът е избиран главно, защото е по-евтиният вариант на по-качествените и издръжливи стоманени и металполимерни тръби. Но чугунените канализационни тръби често са давали дефекти по време на експлоатация и изискват повече средства за монтаж и след това поддръжка.

Медни тръби

Медните канализационни тръби са използвани главно заради универсалните им качества. Те са добър избор за изграждане на тръбопроводни системи, както и системи за отопление и газови инсталации. Въпреки че те са издръжливи на хлора във водата, медните тръби са податливи на кисели и силно основни води.

Пластмасовите канализационни тръби

С развитието на технологиите, животът ни неименуемо се променя. През последните десетилетия на пазара все повече се налагат пластмасовите канализационни тръби. Може да се каже, че те са естествената еволюция при изграждането на канализационни системи. Канализационните тръби, изработени от различни видове пластмаса, комбинират качествата на всички метални тръби в едно и ги предлагат на много по-достъпна цена.

Старите метални канализационни тръби продължават да отстъпват мястото си на висококачествени материали, от които се изработват различни изделия за санитарно оборудване. Сред основните преимущества на пластмасовите тръби са много по-ниското тегло и съответно по-ниски цени. Металните тръби са много по-трудни и неудобни за транспортиране, а монтажът им често е доста трудоемък. Докато пластмасовите канализационни тръби предлагат в пъти по-ниско тегло на цени, в пъти по-ниски от тези на металните.

Под понятието пластмасови изделия се обединяват различни изделия, изработени от различни полимери на пластмасата. Въпреки че повечето пластмасови продукти притежават сравнително еднакви качества, те могат да варират именно заради материала, от който са изработени. Ние произвеждаме канализационни тръби от полиетилен РЕ и полипропилен РР. Тези две разновидности, включително с поливинилхлорида, или PVC, са най-често използвани форми на пластмасата.

Полиетиленови канализационни тръби

Полиетиленовите PE канализационни тръби са изработени от термо пластична пластмаса. Канализационните тръби, изработени от полиетилен с висока плътност, гарантират продължителен експлоатационен живот. Ако по време на работа възникне проблем, полиетиленовите канализационни тръби изискват много по-малко време и усилие за поправка.

Полиетиленовите канализационни тръби са издръжливи и притежават висока ударна якост. Освен това, пластмасата е много по-лека от метала, което от своя страна означава по-ниски разходи за транспортиране. Полиетиленовите канализационни тръби са много по-издръжливи на външни фактори. Те могат да бъдат използвани ефективно в канализационни системи, защото се полагат в земята, без опасност от корозия и разлагане. Също така, те са издръжливи срещу киселини, основи и биологични разтворители.

Полиетиленовите канализационни тръби имат широки температурни граници от -20 до +90 градуса по Целзий. Ниската долна граница означава, че този тип канализационни тръби не само издържат на течности с по-ниски температури, но и са издръжливи против измръзване и могат да бъдат полагани дори при минусови температури. Полиетиленовите канализационни тръби също така са устойчиви и на ултравиолетови лъчи.

Полиетиленовите канализационни тръби могат да бъдат съединявани по различни начини. Независимо от метода, който ще изберете, той гарантира пълна защита срещу протичане. Полиетиленът PE често е водещ избор при изграждането на здрава и издръжлива канализационна система с дълъг експлоатационен живот. Изделията, изработени от полиетилен гарантират отлично представяне и качество. При нас можете да откриете всичко, което Ви е необходимо за създаването на тръбопроводна и канализационна система.

Полипропиленови канализационни тръби

Полипропиленовите канализационни тръби са изработени от полимера на пластмасата – полипропилен PP. Това е един от най-леките материали, от които се произвеждат канализационни тръби. Той предлага издръжливост, голяма якост, отлична химическа устойчивост към различни водни разтвори на киселини, основи и соли. Полипропиленовите канализационни тръби се произвеждат по вътрешен диаметър (ID / DN). Това означава „светъл отвор”, който лесно може да бъде използван от проектантите при извършването на хидравличните изчисления.

Специфичните особености на полипропилена PE позволява на изделията, изработени от него, да притежават издръжливост на по-големи натоварвания на квадратен метър. Това е особено важно за канализационните тръби, защото те се полагат в земята. Това качество на полипропилена позволява на нашите тръби да могат да издържат на натоварването на земната маса, независимо дали е суха или мокра.

Също така полипропиленовите тръби имат свойства, които ги правят по-издръжливи на разтягане. Полипропиленовите канализационни тръби имат по-широк температурен диапазон, за разлика от полиетиленовите тръби. Това означава не само, че тръбите могат да се полагат при ниски температури, но и могат да работят ефективно и на по-високи градуси.

Едно от основните свойства на полиетиленовите и полипропиленовите тръби, което ги прави идеални за израждането на канализационни системи е издръжливостта от издраскване. Често течностите, които протичат през тези системи съдържат твърди частици, които могат да изтрият и повредят вътрешността на канализационните тръби. Именно затова полиетиленовите и полипропиленовите канализационни тръби са едни от най-често предпочитаните за изграждането на система с дълъг и безпроблемен експлоатационен живот.

Нашите канализационни тръби

За успешното изграждане на вашата канализационна система ние ви предлагаме тръби, изработени от висококачествена пластмаса, която гарантира перфектни резултати. При нас може да намерите полиетиленови и полипропиленови спирални тръби, полипропиленови безнапорни гофрирани тръби, както и полиетиленови канализационни тръби за ниско налягане.

Нашите полиетиленови и полипропиленови спирални тръби имат широко приложение в индустрията. Те могат да се използват не само в изграждането на канализационни системи и колектори, но и са функционални за употреба при индустриални системи, строителство на пътища и железопътни линии, резервоари и цистерни и други. При производството им са използвани висококачествени материали, които гарантират безупречно представяне.

Полипропиленовите безнапорни гофрирани тръби, които предлагаме, са изработени от висококачествени материали. Те могат да бъдат използвани за изграждането на различни канализационни системи, в зависимост от нуждите на Вашето строителство. Най-честото приложение на безнапорните тръби е за подземно отвеждане на отпадъчни води, канализация и други.

Полиетиленовите канализационни тръби за ниско налягане са един от водещите избори при изграждането на канализационни системи. Те са изключително устойчиви на битови канализационни утайки, както и на всякакви видове минерални киселини. Най-често те намират употреба в канализация при атмосферно налягане, фекална канализация, защита на оптически кабели, защита на електрически кабели, дренажни системи и други.

Приложение на нашите канализационни тръби

Нашите канализационни тръби могат да бъдат идеалното решение за вашият строеж. Полиетиленовите и полипропиленовите спирално навити канализационни тръби могат да бъдат използвани за различни видове системи за канализация, сред които са битовата, промишлена, отводнителна и смесена канализация, както и при изграждането на индустриални системи. Те са отличен избор при изграждането на канализационни системи именно заради лесното и качествено свързване на тръбите. Полиетиленовите и полипропиленовите спирално навити канализационни тръби могат да ви гарантират висока водоплътност и почти никакви загуби от течове.

Свържете се с нас, за да ви помогнем в успешното изграждане на Вашата канализационна система.

Канализационни тръби – еволюция на индустриалната революция
Какво представлява канализацията?
Видове канализационни тръби
Чугунени канализационни тръби
Медни канализационни тръби
Пластмасовите канализационни тръби
Полиетиленови канализационни тръби
Полипропиленови канализационни тръби
Нашите канализационни тръби
Приложение на нашите канализационни тръби