Обадете ни се:

phone

+359895 515 075

email:

phone

office@hydroconstructions.bg

Полиетиленови тръби

Полиетиленови тръби

Използването на полиетиленови тръби е широкоразпространена практика за транспортирането на течности с ниско или средно налягане. Полиетиленът се е превърнал в предпочитан материал в много държави по света за пренасянето на вода, газ или отходни води. Подобрените физически качества, както и ниска цена за толкова ефективна система продължават да повишават съревнованието между полиетилена и другите материали.

Защо да изберем полиетиленови тръби?

Строителството и производството все по-често започват да се обръщат към нови материали, като полиетилена и полипропилена, които да могат да гарантират водонепропускливост, стабилност, здравина, но в същото време да бъдат леки, както и лесни за транспортиране и монтаж. Полиетиленовите тръби продължават да се налагат на пазара пред конкурентите си заради множеството си предимства. Те са издръжливи на различни видове киселини, основи и биологични разтворители, имат широк температурен диапазон на работа. Освен това полиетиленовите тръби изискват по-малко ресурси и време за поддръжка, което ги прави високо ефективни на ниски цени. Полиетиленовите тръби в продуктовата гама на Хидросъоръжения имат продължителен експлоатационният живот, който отговаря на международния стандарт от 50 години.

Сглобяване на полиетиленовите тръби

Тръбите, изработени от полиетилен, предоставят защита срещу корозия, намаляват значително шанса от задръстване на системата, както и предлагат възможността да бъдат сглобени на модули. Полиетиленовите тръби могат да бъдат свързани по няколко начина, сред които са:
– Винтово съедиение;
– Винтово съединение с полиетиленова защитна лента;
– Заварка с ръчен екструдерл
– Електрофузионна свръзка;
– Метална свръзка с вътрешен уплътняващ слой;
– Челно заваряване.

Качество на връзките

Kачеството на връзките между полиетиленовите тръби гарантира на клиентите, че системата ще бъде издръжлива и няма да има течове. Стандартната процентна загуба на течностите при канализационните системи поради течовете е между 25 и 45%. Докато използването на полиетиленови тръби дава възможността да се намалят тези показатели почти до нулата.

Полиетиленови тръби от ХИДРОСЪОРЪЖЕНИЯ

Полиетиленови тръби от ХИДРОСЪОРЪЖЕНИЯ

Коравина на полиетиленовите тръби

Коравината на полиетиленовите тръби, или SN, е един от основните параметри, които трябва да се вземе под внимание при изграждането на тръбопроводни или канализационни системи. Коравината на даден участък от полиетиленовата тръба се характеризира най-често с т.нар. напречна коравина. Тя зависи от диаметъра на тръбата, дебелината на стените, както и якостта на материала, от който е изработена. Нашите полиетиленови тръби са изработени и отговарят на международния стандарт за коравина ISO 9969.

Коравината се характеризира също така и с устойчивостта на тръбите спрямо външни натоварвания. При полагане на полиетиленовите тръби, външното натоварване ще представлява тежестта на земната маса. При строежа и изграждането на системата трябва да се вземе под внимание различната тежест в зависимост от типа почва, както и дали тя е суха или мокра.

Приложение на полиетиленовите тръби

Полиетиленовите тръби, изработени от HDPE се използват в множество системи и все по-често заместват традиционният избор на тръби. Тръбите, изработени от полиетилен с висока плътност, могат да бъдат използвани за най-различни проекти и строителства. Полиетиленовите тръби могат да бъдат част от:
– Система за пренасяне на вода;
– Тръбопроводи;
– Канализационни системи;
– Дренаж и канализационни системи;
– Поливни системи;
– За дистрибуция на вода до пожарни кранове;
– Подводни тръбопроводни системи;
– Възстановяване на стари тръбопроводи и други.

Полиетиленовите тръби, които можете да намерите в продуктовия асортимент на Хидросъоръжения отговарят на всички международни стандарти и могат да Ви гарантират качество и дълъг експлоатационен живот. При нас може да намерите тръби с размерите и коравината, които са нужни за Вашият проект. Ако имате нужда от допълнителна информация, можете да се свържете с нас.

Защо да изберем полиетиленови тръби?
Сглобяване на полиетиленовите тръби
Качество на връзките
Коравина на полиетиленовите тръби
Приложение на полиетиленовите тръби