Обадете ни се:

phone

+359895 515 075

email:

phone

office@hydroconstructions.bg

Полиетиленови шахти

Полиетиленови шахти

Полиетиленови шахти

Полиетиленовите шахти са отличен избор при изграждането на канализационни системи. Материалът, от който са изработени, спада към групата на кристалинните термопластични полимери. Полиетиленът притежава отлична химична устойчивост при ниска температура. Полиетиленовите шахти също така са издръжливи и срещу киселини, основи и органични разтворители.

Защо да изберем полиетилен?

Полиетиленът е материал, който намира широко приложение в различни производства. Заради множеството си качества той е идеално решение за много индустрии, включително и при изграждането на канализационни системи и полиетиленови шахти. Сред основните качества спада ниската водопоглъщаемост, която е по-малка от 0,01 процента. Полиетиленовите шахти също така са изключително здрави и разполагат с голяма еластичност. Нашите полиетиленови шахти са изработени от HDPE или полиетилен с висока плътност.

Какво е полиетилен с висока плътност?

Полиетилена с висока плътност или HDPE е широко разпространен полимер на полиетилена с разнообразно приложение. Той най-често се произвежда от петрол. Полиетиленът с висока плътност се използва в производството на пластмасови бутилки, тръби, издръжливи на корозии, геомембрани, както и полиетиленови шахти.

Глобално производство на полиетилен

За 2016 година глобалното производство на полиетилен с висока плътност е достигнало 51,33 милиона метрични това и се очаква до 2022 година да достигне стойности от 66,96 милиона метрични тона. Повишаването на производството ще отговаря и на по-високото търсене. Очаква се от 2022 година, пазарът за полиетилен с висока плътност да нараства с годишно темпо от 5,63% и да достигне 88,26 милиарда щатски долара.

Защо избираме полиетилен с висока плътност?

Сред основните качества на HDPE, които го правят и идеален съставен компонент в полиетиленовите шахти, е много добрата устойчивост на химикали и гъвкавата структура. Полиетиленът с висока плътност е материал, който е лесен за обработване и предлага отлични електрически изолационни свойства.

Полиетиленовите шахти не абсорбират почти никаква вода, а пропускливостта на газове и водни пари е по-ниска в сравнение с шахти, изработени от друг вид пластмаси. Освен това, полиетиленът гарантира по-висока устойчивост срещу стареене, което позволява на използваните съоръжения по-дълъг експлоатационен живот. Тези му качества го превръщат във водещ избор на материал при производството на съоръжения за канализационни системи, както и полиетиленови шахти.

Полиетиленови шахти от ХидроСъоръжения

Полиетиленови шахти от Хидросъоръжения

Защо все по-често избираме полиетиленови пред бетонни шахти?

Полиетиленовите шахти са предпочитани пред традиционните бетонни шахти по редица причини. Те са много по-леки и лесни за монтаж и транспортиране, което от своя страна намалява и разходите за пренасяне. За разлика от бетонните шахти, полиетиленовите позволяват различни възможности за свързване. Полиетиленовите шахти позволяват изграждане на цялостна система, както и свързване с полиетиленови тръби.

Освен това, полиетиленовите шахти са водонепропускливи, ограничават възможностите за смесване на течностите с подпочвени води, както и не са податливи на ръждясване. Също така, полиетиленовите шахти разполагат с дълъг експлоатационен живот и изискват ниски разходи за поддръжка. Тези и редица други преимущества ги правят водещ избор пред традиционните бетонни шахти.

Полиетиленови шахти в нашия продуктов асортимент

Ние произвеждаме различни видове и размери полиетиленови шахти, в зависимост от вашите нужди. Също така, ние предлагаме изработване на нестандартни конструкции по поръчка. Материалите, с които работим за изработването на полиетиленови шахти, отговарят на международни стандарти за качество.

В нашия продуктов асортимент може да намерите и други компоненти, необходими за цялостното изграждане на вашата канализационна система. Ние Ви предлагаме стълби, които могат да бъдат монтирани в полиетиленовите и полипропиленовите ни шахти. Те отговарят на БДС EN 14396. Той определя критериите за изпълнение на механична стабилност, както и осигуряване на защита от падане на стълби, закрепени към неподвижни шахти, като нашите полиетиленови шахти.

Полиетиленови шахти
Защо да изберем полиетилен?
Какво е полиетилен с висока плътност?
Глобално производство на полиетилен
Защо избираме полиетилен с висока плътност?
Защо все по-често избираме полиетиленови пред бетонни шахти?
Полиетиленови шахти в нашия продуктов асортимент