Обадете ни се:

phone

+359895 515 075

email:

phone

office@hydroconstructions.bg

Полипропиленови тръби

Полипропиленови тръби

Тръбопроводните системи изградени от полипропиленови тръби продължават да са водещ избор при индустриалните процеси и строителството. Те не само са по-леки, което позволява по-лесно транспортиране и монтаж, но и гарантират здравина и сигурност при топло заваряване. Нашите полипропиленови тръби Ви предлагат много добра устойчивост срещу абразия, както и добра топлинна и електрическа изолация.

Какво представлява полипропиленът?

Полипропиленът е най-лекият материал, който се използва при производството на тръби. Той предлага отлична химическа устойчивост към различни водни разтвори на киселини, основи и соли. Полипропиленовите тръби могат да гарантират качествено представяне дори когато става въпрос за органични разтворители.

Издръжливост на топлина

За разлика от ПВЦ тръбите, полипропиленовите изделия могат да се използват за проекти, които изискват по-висока издръжливост към корозия и топлина. Полипропиленовите тръби са пригодени да издържат на по-високи температури, около 90 гладуса по Целзий, но могат да понесат и краткотрайни по-високи температурни амплитуди, като максимумът е 110 градуса по Целзий. Минималната температура по време на експлоатация на полипропиленовите тръби може да достигне до -20 градуса по Целзий.

Приложения в дома

Именно заради топлинните си качества, често полипропиленовите тръби са използвани в системи за пренасяне не само на студена, но и на топла вода. Те могат да бъдат и отличен избор за изграждане на водопреносна система в дома. Все по-често полипропиленовите тръби са водещ избор за дома пред металните. Те са много по-издръжливи, а гладката им вътрешна страна не позволява натрупването на отлагания. Също така, полипропиленовите тръби са благоприятни за природата, с възможност за вторична преработка, както и са безвредни при пренасянето на питейна вода.

Какво представлява полипропиленът?
Издръжливост на топлина
Приложения в дома