Обадете ни се:

phone

+359895 515 075

email:

phone

office@hydroconstructions.bg

Тръби за канализация

Тръби за канализация

Канализацията е нещо, което всекидневно използваме не само вкъщи, но и на работа, в ресторанта, бензиностанцията и много други места. Изграждането на надеждна и сигурна канализационна система никога не е било по-лесно, от сега. В момента на пазара се предлагат най-различни и ефективни решения за всякакви видове строежи и проблеми. И с развитието на потребностите и технологиите, старите изделия, предпочитани за изграждане на канализация, се заместват от нови по-евтини и по-добри решения – пластмасовите тръби за канализация.

Нашите тръби за канализация

В нашия производствен асортимент можете да намерите различни тръби за канализация в зависимост от Вашите нужди. Ние предлагаме пластмасови изделия, изработени от висококачествен полиетилен и полипропилен. И двата материала са доказано издръжливи в много аспекти и могат да предложат идеално решение за Вашето строителство. При нас може да намерите три вида тръби за канализация, които предлагаме в различни размери: полиетиленови и полипропиленови спирално навити тръби, полиетиленови канализационни тръби за ниско налягане, както и полипропиленови безнапорни гофрирани тръби.

Тръби за канализация - ХИДРОСЪОРЪЖЕНИЯ

Тръби за канализация – ХИДРОСЪОРЪЖЕНИЯ

Полиетиленови канализационни тръби за ниско налягане

Полиетиленови PE канализационни тръби за ниско налягане, които можете да намерите в продуктовата гама на Хидросъоражения, могат да бъдат използвани за различни видове канализация, като например канализация при атмосферно налягане, фекална канализация и други. Освен това, полиетиленовите тръби за ниско налягане намират приложение при защита на оптически кабели, електрически кабели, дренажни системи и други. Те са изработени от висококачествен полиетилен с висока плътност

Полиетиленовите тръби за канализация Ви гарантират най-добрите условия за работа, както и дълъг и безпроблемен експлоатационен живот. Има няколко отличителни преимущества на полиетиленовите тръби, които предлагат важни ползи при изграждането на канализационни системи. Сред тях е начинът на съединяване на тръбите – свързването при полиетиленовите тръби за канализация гарантира пълна защита от протичане, както и от смесване на пренасяните флуиди с подпочвените води.

Полиетиленовите тръби за канализация, изработени от полиетилен с висока плътност, могат да бъдат заварявани, което от своя страна създава снадка по-здрава и от самата тръба. Това премахва потенциалния риск от течове, който често се наблюдава при канализация с поливинилхлоридни PVC тръби. Комбинацията от водонепропускливост, заедно с гъвкавостта на тръбите позволява изграждането на уникални системи за канализация, които да бъдат надеждни и много по-ефективни и евтини, от колкото при използването на PVC изделия.

Полипропиленови безнапорни гофрирани тръби

Полипропиленовите тръби за канализация са едни от предпочитаните пластмасови заместители на традиционните метални изделия за канализация. Доста често се посочва, че при изграждане на канализация, полипропиленовите тръби все по-често заместват поливинихлорида или PVC. Това е поради редица качества на полипропилена. Тръбите за канализация, изработени от материала, са много по-издръжливи и имат по-голяма якост. Те са много по-издръжливи от PVC тръбите, които често при температури под 0 градуса са чупливи.

Предимства на полипропиленовите тръби за канализация пред PVC

Полипропиленовите тръби за канализация, които предлагаме, разполагат с широк температурен диапазон, който започва от -20 градуса по Целзий. Това означава, че те имат много по-нисък температурен праг от PVC тръбите. Полипропиленовите тръби за канализация, обаче, могат не само да функционират отлично на минусови температури, но и да бъдат монтирани при студено време.

Освен това, горната температурна граница на полипропиленовите тръби за канализация е почти двойно по-висока от тази на изделия, изработени от поливинилхлорид. Докато тръбите от PVC имат работна температура от 40 градуса и издържат за кратки периоди максимум 60 градуса по Целзий, полипропиленовите тръби за канализация издържат до 90 градуса. Това означава, че при изпускане на топла вода в системата, полипропиленовите тръби ще издържат много по-лесно и няма да има опасност от повреда или течове.

Сред другите преимущества на полипропиленовите тръби за канализация пред тези, изработени от PVC, е че полипропиленовите практически не стареят. Също така, те са издръжливи на продължително излагане на слънчева светлина. Светлината не разрушава тяхната цялост, както и не подлага на риск здравината и устойчивостта на полипропиленовите тръби за канализация.

Употреба на полипропиленовите тръби за канализация

Нашите полипропиленовите тръби могат да бъдат използвани за различни видове канализация, като битова, промишлена, отводнителна и смесена канализация, както и за изграждането на индустриални системи. Самите тръби са изключително леки и удобни за транспортиране и монтаж. Полипропиленовите тръби за канализация могат да бъдат свързвани по различни начини, част от които са муфи и еластомерни уплътнения. Всички видове връзки гарантират водонепропускливост на системата до налягане от 0,5 bar. Именно заради ниското тегло на тръбите за канализация, както и лесното свързване, при монтажа на канализационната система изисква около 30% по-малко труд.

Полипропиленовите тръби за канализация са двуслойни, като вътрешната страна е гладка, а външната е оребрена. Също като при полиетиленовите тръби, вътрешната тръба е гладка, за да не се натрупват наноси, а външната е оребрена, за по-голяма устойчивост и защита. Освен това, експлоатационният живот на полипропиленовите тръби за канализация е много продължителен, като стига до повече от 100 години.

Полипропиленовите тръби са отличен избор при изграждането на канализация заради високата си устойчивост на химични въздействия. Те могат да издържат на флуиди от pH 2 до pH 13. Това обхваща почти целият спектър, като включва слаби и силни киселини, неутрални течности и слаби и силни основи. Освен това полипропиленовите тръби за канализация са много еластични, което прави работата с тях много лесна и удобна.

Нашите тръби за канализация
Полиетиленови канализационни тръби за ниско налягане
Полипропиленови безнапорни гофрирани тръби
Предимства на полипропиленовите тръби за канализация пред PVC
Употреба на полипропиленовите тръби за канализация