Обадете ни се:

phone

+359895 515 075

email:

phone

office@hydroconstructions.bg

Тръби

Тръби

Тръбите е един от основните компоненти при изграждането на тръбопреносна или канализационна система. По дефиниция тръбата е кух цилиндър, който в повечето случаи, но не винаги е с кръгло напречно сечение. Сред основното предназначение на тръбите е пренасянето на вещества, които могат да протичат. Това най-често са течности и газове (флуиди), суспензии, прахообразни или маси от дребни твърди частици.

Различни видове канализационни тръби от ХИДРОСЪОРЪЖЕНИЯ

Канализационни тръби от ХИДРОСЪОРЪЖЕНИЯ

 

Употреба на тръбите

Най-често тръбите се използват за: изграждане на водопроводни системи, за пренос на питейна вода, тръбопроводи за транспортиране на газове или течности на дълги разстояния, системи за компресиран въздух, в петролната индустрия и много други. Освен това, те мога да се използват и за други цели, които не включват пренасянето на течности. При строителството, например, често парапетите, скелето и поддържащите конструкции също са изработени от тръби.

Материали, от които се произвеждат тръби

Тръбите са познати на човечеството от векове. Разбира се, с развитието на технологиите и усъвършенстването на различни процеси се развиват и процесът, по който се произвеждат подобни изделия. В миналото, тръбите често са били изработвани от лесно-достъпни материали като дърво и глина. В наши дни, те могат да бъдат изработени от керамика, стъкло, фибростъкло, различни видове метали, бетон и пластмаса.

Пластмаса пред олово

Най-добрите пластмасови водопроводни тръби от ХИДРОСЪОРЪЖЕНИЯ

Пластмасови водопроводни тръби от ХИДРОСЪОРЪЖЕНИЯ

В миналото често водопреносните системи в дома са били изградени от оловни тръби. Всъщност и до днес се намират в някой по-стари къщи и кооперации. Но през последните години тяхното използване е забранено, поради замърсяване на водата. Това се случва най-често от корозия и отделяне на частици в течностите. Така пластмасовите тръби започнаха да набират популярност и се наложиха на пазара като основният избор при изграждане на канализационна или водопреносна система.

Ерата на пластмасовите тръби

В последните години пластмасовите тръби продължават да се налагат на пазара заради редица качества. Те не просто са по-леки, което ги прави и по-лесни за транспортиране, но не се подлагат на корозия, издържат на третиране с различни киселини и основи и са много лесни за свързване една с друга. Именно затова са много добро решение за изграждане на канализационни системи.

Най-качествените полиетиленови тръби от ХИДРОСЪОРЪЖЕНИЯ

Полиетиленови тръби от ХИДРОСЪОРЪЖЕНИЯ

Видове пластмасови тръби

На пазара може да намерите тръби, изработени от различни материали. Сред най-разпростанените видове са поливинилхлоридните или PVC, полиетиленови, полипропиленови, полибутиленени и други. В нашият магазин можете да намерите висококачествени тръби, изработени от полиетилен и полипропилен, одобрени с български и международни стандарти за качество. Свържете се с нас за да ви помогнем във вашето начинание.

Употреба на тръбите
Материали, от които се произвеждат тръби
Пластмаса пред олово
Ерата на пластмасовите тръби
Видове пластмасови тръби